onsdag 27 januari 2016

Gammal skåpmat - eller?

Titta vad jag hittade i på "godishyllan" i köksskåpet! En och en halv strut bortglömd Åre choklad, en halv strut av favoriten knäcktryffel och en blandstrut.



Som om det inte var nog, hittade jag dessutom en påse skumtomtar!



Nu kan man ju tro att vi har världens största godishylla, eftersom det kunde gömma sig sådana skatter där. Men i själva verket är hyllan väldigt liten, typ 10cm bred, fast betydligt djupare, vilket nog är förklaringen till dessa gömmor :) 



I vilket fall som helst så har vi helgens lördagsgodis kirrat!

onsdag 13 januari 2016

Summering av julen 2015 och tack för i år!

Tjugondedag Knut idag, passande tid för reflektion över den gångna julen. På det hela taget var det en riktigt bra jul! Även fast jag börjar tidigt med pynt och planering inför jul, så hade jag i år lite svårt att fatta att julen verkligen var här den 24:e. Jag tror att det hade att göra med att jag jobbade fram t o m den 22:e och inte riktigt hann komma in i julledigheten innan julafton. Men julmyset tog vi igen under resten av jullovet, så jag är nöjd ändå!

Vi hade lagom mycket mat och godis och jag hann göra det mesta av det jag planerat. En del godis gjorde vi i mellandagarna, men det går ju lika bra! Det enda jag hade tänkt göra, men inte hann, var att göra någon chokladpralin. Vi hade fullt tillräckligt med godis som det var, så det var egentligen bara för att jag var sugen på att testa någon ny sort. Men praliner kan man ju göra när som på året, eller hur? :)











I år lyckades vi också jättebra med paketfördelningen till barnen, så att vi inte behövde öppna paket i tre dagar. De öppnade två paket var från julstrumporna på morgonen och sen tog vi resten av paketen efter middagen och det var alldeles lagom många!




De nya inslagen här hemma den här julen var vår nya gran, julstrumporna med våra namn broderade på (som blev bra till slut, efter många om och men!) och jultåget. Jag har länge drömt om ett tåg som går runt granen på klassiskt Disney-vis, men Disneys egna tåg var alltför dyrt för min plånbok. Så då blev jag så glad när Bittes jul tipsade om det här från Jula.

De tre blev en himla mysig hörna tillsammans med matsalsbordet som jag är mycket nöjd med!












Vi hann umgås mycket tillsammans i familjen så som man vill runt jul, även om slutet inte riktigt blev som planerat med snöstorm och avsliten hälsena...

Men sammanfattningsvis en riktigt bra jul! Jag vill tacka alla som följt med på min uppladdning inför den här julen och jag hoppas vi ses nästa år igen! Och tack för alla kommentarer, det värmer alltid lika mycket!

Den här bloggen kommer att leva resten av året också, även om det inte blir så många inlägg under årets första halva. Jag har förresten skaffat mig en facebooksida också, Jul i fjällen, välkomna att kika in!

tisdag 12 januari 2016

Fint besök!

Mellan snöstormarna kommer de ibland till oss, med sina fina röda magar. De lyser nästan som julgranskulor i snötäckt vinterlandskap!








De här tog jag för några år sedan när de satt i träden utanför en solig vinterdag.




Min mamma har kommit upp för att hjälpa mig lite nu när jag hoppar på kryckor. Imorgon ska hon hjälpa mig att packa ner julen, så idag laddar vi mentalt för det och försöker njuta så mycket som möjligt! Särskilt granen tycker jag är lika jobbig att ta bort varje år, den sprider så härligt ljus och sådan stämning.

måndag 11 januari 2016

Snacka om vinddrivor!

Det har varit snöstorm i två dagar nu och det har blivit en jättevinddriva på baksidan! För några dagar sedan var det helt tomt på snö på altanen och nu går den upp över fönstrena :)







söndag 10 januari 2016

Kramar ur det sista ur julen!

Vi kramar ur det sista ur julen och kurar mest inne de här dagarna när vi har så kallt. Just nu är det minus 20 och snöstorm, igår var det -27... Vi bjuder vänner på fika, eldar i kaminen hela dagarna, njuter av de sista julblommorna, tänder en massa ljus och myser i granens sken istället!










fredag 8 januari 2016

Älskar rea-fynd!

Det bästa (och enda bra egentligen) med att julen är över är att man kan fynda julsaker på rea! Jag har fyndat lite på halva priset från våra två lokala Ica-butiker.

Placeringskulor i vitt. Hälften är matta och hälften lite pärlemorskimrande. Blir jättefint med röd duk till jul och som här med vit duk och silver till nyår!




Änglabokmärken, på ena sidan små med vingar och på andra sidan de klassiska med molnet. Tänkte att vi skulle använda den överblivna kristyren från pepparkakshuset nästa år till att göra kristyränglar.




Skinkpinnar med ett äpple längst upp. Tänkte nog inte använda dem som skinkpinnar, har redan en klassisk med röd/vitt silkespapper, utan tänkte använda dem i blomsterarrangemang.


Jag har även köpt årets första julklapp, men det kan jag inte skriva om här ;)

onsdag 6 januari 2016

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Jag som härom dagen skrev om att jag såg fram emot en sista veckas ledighet innan jobbet börjar igen på måndag. Nu blir det inte riktigt så... Natten till igår kunde jag inte somna och gick ner för att dricka lite, ramlade i trappan och slet av hälsenan! Så nu sitter jag här med gips, sjukskriven i oklart hur många veckor :(


Jag som hade köpt liftkort för första säsongen på flera år och såg fram emot att vi skulle kunna vara i backen hela familjen tillsammans, typiskt! Pengarna får jag tillbaka, då jag inte hunnit börja använda det än, men ändå trist så klart. 

Jaja, man får vara glad för att det inte gick värre, jag bröt inget när jag föll i alla fall! :) 

måndag 4 januari 2016

Kvar i julbubblan!

Här hemma har vi fortfarande jul och jag njuter av att ha en hel veckas julledighet kvar! Idag var det snöstorm och 13 grader kallt ute, så vi stack inte näsan utanför dörren i onödan.




Barnen gick omkring i sina pepparkaksdräkter hela dagen och jag har (som vanligt under den här ledigheten) gått omkring i raggsockor och en av mina jultröjor.


Vi drog fram den gamla VHS:en från gömmorna och tittade på både Mupparnas julsaga och Musses julsaga och åt godis en helt vanlig måndag, mys!!



Mannen är på middag med jobbet ikväll och stormen viner fortfarande utanför, så det får nog bli en brasa, massa tända ljus och en julfilm för min del ikväll. Kanske äter jag upp de sista julgodisarna också, vem vet ;)